roketfy 404 ufo

Oops, this page doesn't exist!

It looks like this page doesn't exist. Try going back or click the button below and we'll take you home.

Trendyol Mağaza Tasarımı Önemi

Trendyol’da tıpkı bir e-ticaret sitesinde olduğu gibi detaylı ve göze hoş gelen mağaza tasarımları hazırlanabilir. Trendyol mağaza tasarımı sayesinde öne çıkan ürünler, banner çalışmaları, firma logosu, sloganlar, kampanyalar ve ana kategoriler, görsel bir hiyerarşi içinde kullanıcılara sunulabilir.

Trendyol Mağaza Tasarımı Önemi

Trendyol paneli üzerinden mağaza tasarımı nasıl yapılır? Mağaza tasarımı ile nasıl satış arttırılır? Yazımızda bu konulara yakından göz atacağız.

Trendyol Satıcı Mağazası Nedir?

Özgün, yenilikçi ve düzenli bir şekilde ürünlerinizi listelemenize olanak tanıyan Trendyol satıcı mağazası, Trendyol’daki vitrininizdir. Ürünlerinizi, markanızı ve kampanyalarınızı bu bölümden kolayca tanıtabilir, mağazanıza daha profesyonel ve dinamik bir görünüm kazandırabilirsiniz. Trendyol satıcı mağazanıza “Mağaza Yönetimi” başlığı altına konumlandırılan “Mağaza Sayfanı Oluştur” butonu ile ulaşabilirsiniz. Menü, ön izleme ve düzenleme olarak üçe ayrılan panelden mağaza tasarımını kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Mağaza vitrinine markanızın banner, kategori, kampanya ve ürün görsellerini ekleyebilir, gerekli özelleştirmeleri hızla yapabilirsiniz. Eklediğiniz tüm bannerları ön izleme ekranında görebilir, hoşunuza gitmeyenleri veya tasarımsal olarak uyumsuz olanları düzenleme ekranından değiştirebilirsiniz.

Trendyol Mağaza Tasarımı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Trendyol mağaza tasarımı, Trendyol mağazanızı dilediğiniz şekilde özelleştirebilmenizi sağlayan bir hizmettir. Bir e-ticaret sitesine girdiğinizde, ana sayfada gördüğünüz ilk şey büyük bir ürün banner görseli ve bu banner yanına eklenen çeşitli kampanyalar ve avantajlı ürün seçeneklerine ait görsellerdir. Kullanıcıları en cazip seçeneklere yönlendirmek ve alışveriş olanaklarını ön plana çıkararak ürünlerin cazibesini artırmak ürün vitrininin en temel özelliğidir. E-ticaret sitelerine özgü olan ana sayfa yapısını Trendyol’da kullanmaya başlayabilir; “çok satan ürünler”, “kampanyalı ürünler”, “kullanıcıların tercihi” gibi ön plana çıkarmak istediğiniz tüm ürünleri belirli bir banner görseli içinde sunabilirsiniz. Trendyol mağaza tasarımı sayesinde satış beklentinizin yüksek olduğu ürünleri ön plana taşıyabilir, satışlarınızı, pazaryeri içindeki görünürlüğü ve mağaza prestijini yükseltebilirsiniz.

Kampanya Görselleri Nasıl Hazırlanır?

E-ticaret sitelerinde bannerlar vektörel yazılım araçları ile hazırlanır. Vektörel tasarım araçlarını bir arada sunan online araçlarla da mağaza logoları, mağaza görselleri ve mağaza dizayn şablonları tasarlayabilirsiniz. İnternet üzerinden “kolay banner yapma” veya “hazır banner yapma” gibi aramalar sonrasında karşınıza çıkan tek tıkla banner hazırlama uygulamalarından da yararlanabilirsiniz. Ürün fotoğraflarını, marka logosunu ve arka plan rengini belirledikten sonra Trendyol banner kullanımı için uygun görseller oluşturabilirsiniz. Trendyol’un mağazalara sağladığı bir diğer avantaj olan şablon banner hazırlama seçeneğinden de yararlanabilirsiniz.

Trendyol’a Banner Nasıl Yüklenir?

Trendyol satış arttırma sürecinde sizlere yardımcı olan bannerlar, mağaza yönetimi bölümünde yer alan “Mağaza Logosu”, “Mağaza Kapağı” ve “Çoklu Banner” linkleri üzerinden yüklenir. Mağaza logonuz için belirlediğiniz görselin jpg ya da png formatında ve 320×320 piksel çözünürlüğünde olması gerekir. Sade ve markanızı tanımlayan bir logo seçmenin daha profesyonel bir algı oluşturacağı unutulmamalıdır. Logonun da içerisinde bulunduğu mağaza kapağı, sayfa açıldığında ilk olarak göze çarpan bölümlerden biridir. Sayfa kapağına dilediğiniz arka plan rengi ve görseli eklenebilir. Kapak için yüklenen görselin boyutu maksimum 2 MB, çözünürlüğü de Web için 1200 x 98 px, mobil için de 750×254 px olacak şekilde ayarlanmalıdır. Çoklu banner bölümünde ise karşınıza iki seçenek gelir. Trendyol tarafından sunulan hazır şablonları kullanarak hiçbir görsel eklemeden banner oluşturabileceğiniz gibi önceden hazırladığınız vektörel şablonlar yardımıyla da banner tasarımını gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca sayfa vitrininde sergilediğiniz ürünlere olan ilgiyi artırmak için özel olarak geliştirilen Roketfy araçlarından da yararlanabilirsiniz. Trendyol mağazanızı yapay zekâ destekli Roketfy uygulamasına kolayca bağlayabilir, çok yönlü algoritmaların desteğiyle rakiplerinizi analiz edebilir ve pratik önerilerden yararlanarak satışlarınızı artırmaya hemen başlayabilirsiniz. Roketfy ürünlerini ücretsiz olarak denemek için tıklayın!