roketfy 404 ufo

Oops, this page doesn't exist!

It looks like this page doesn't exist. Try going back or click the button below and we'll take you home.

Trendyol Mağaza Kapanma Nedenleri

Trendyol’da her gün yüzlerce mağaza binlerce ürünü satışa sunar, ancak satıcılar Trendyol satıcı sözleşmesi içerisinde yer alan maddeleri ve kuralları uygulamakta sorun yaşayabilir. Kural ihlaline bağlı olarak mağazaların hizmetleri askıya alınabilir veya satıcı hesabı kalıcı olarak kapatılabilir.

Trendyol Mağaza Kapanma Nedenleri

Bu nedenle Trendyol’da ürünleri listelerken, pazarlarken ve içerik oluştururken oldukça dikkatli olmak gerekir. Trendyol hesabım askıya alındı? Askıya alınan hesap nasıl düzeltilir? Trendyol mağazamın kapanmaması için ne yapmalıyım? Gelin, bu soruların cevaplarına yakından göz atalım.

Hesabın Askıya Alınması Ne Demek?

Trendyol, satıcı sözleşmesi ihlali nedeniyle mağazaların hesabını askıya alabilir. Askıya alınan hesapların kullanıcılarına hizmet vermesi mümkün olmaz. Bu hesaplarda, hangi kuralın veya kuralların ihlal edildiği mağazaya mutlaka bildirilir.

Trendyol’da hizmet veren bir mağazanın askıya alınmasına neden olan konular şu şekilde sıralanabilir:

  • Yasa dışı ürünlerin veya mevzuat gereği satışa uygun olmayan ürünlerin listelenmesi,
  • Trendyol Platform kurallarına veya iş ortaklığı sözleşmesine aykırı hareket etme,
  • Satışa kapatılmış bir mağazanın farklı bir isimle yeniden satışa başlaması,
  • Müşteri memnuniyeti standartlarını koruyamama,
  • Ürün tedarik akışında yaşanan sorunlar,
  • Finansal durumun beyan edilmemesi,
  • Resmi merci veya mahkeme kararı,
  • Orijinal olmayan ürünlerin satışı,
  • Faturasız ürün gönderimi.

Hesabım Askıya Alındı Nasıl Düzeltebilirim?

Hesabı askıya alınan mağazalara, kullanıcı paneli ve e-mail üzerinden bilgilendirme yapılır. Bu sayede Trendyol mağaza kapatma sebebinin ne olduğu kolayca anlaşılabilir. Örneğin; mağaza tarafından listelenen herhangi bir ürün, “Orijinallik Şüphesi Bulunan Ürünün Satışı” nedeniyle yayından kaldırılabilir ve mağaza faaliyetleri askıya alınabilir. Bu durumda satıcı, ürünün orijinalliğini kanıtlayıcı belgeleri Trendyol paneli üzerinden veya e-posta vasıtasıyla ilgili birimlere göndermelidir. Mağaza tarafından sahte ürün satılmadığı ve ürünlerin orijinal olduğu kanıtlandıktan sonra mağazanın yeniden aktif hale gelmesi sağlanabilir. Gerekli evrakları göndermeyen ve ihlal sorunlarını ortadan kaldırmayan satıcıların Trendyol sözleşmesi fesih edilerek hizmet akdi kalıcı olarak sonlandırılabilir.

Askıya Alınan Hesap Ne Zaman Açılır?

Trendyol hesabım feshedildi ne demek? Trendyol hesabım neden askıya alındı? Trendyol hesabım ne zaman açılır? Bu ve benzeri sorunlarla karşılaşan çok sayıda Trendyol mağazası var. Eksik belge ve hatalı ürün gibi yukarıda sıralanan çeşitli nedenlerle Trendyol hesabı pasif hale getirilebilir. Trendyol hesap aktifleştirme süreci, mağazanın askıya alınma nedenlerine göre çeşitlilik gösterebilir. Trendyol, “fesih” veya “satıcıyı askıya alma” statüsü ile mağaza hizmetlerini durdurma kararı alabilir. Fesih nedeniyle hizmetine son verilen bir mağaza, kalıcı olarak kapanır ve bu hesabın aktif hale getirilmesi mümkün olmaz. Askıya alınan bir hesabın ise gerekli aksiyonlar sonrasında yeniden aktif hale getirilmesi mümkündür. Satıcılar, askıya alınan hesabın açılma süresi, gerekli evraklar ve genel süreç hakkında daha fazla bilgi alabilmek için Trendyol platformu üzerindeki canlı destek butonunu ve müşteri hizmetleri hattını kullanabilir.

Trendyol’da Nasıl Sorunsuz Satış Yapabilirim?

Trendyol’da kolay, sorunsuz ve istikrarlı bir şekilde satış yapabilmek için satıcı sözleşmesinde yer alan tüm maddeleri iyi bir şekilde kavramak ve değişen kurallara hızla adapte olmak gerekir. Trendyol satıcı sözleşmesindeki herhangi bir maddenin ihlali durumunda ürünleriniz liste dışı kalabilir, mağaza hizmetleriniz geçici veya kalıcı olarak durdurulabilir. Bu tür olumsuzluklarla karşılaşmamak için profesyonel destek almak büyük önem taşır. Trendyol satıcılarının satış becerilerini ve rekabet gücünü geliştirmelerine yardımcı olan Roketfy, pazaryeri kurallarına ve uygulamalarına uygun olarak gerekli optimizasyonların gerçekleştirilebilmesini sağlar. Roketfy Audit, Action, 7/24 Assist ve AI Writer teknolojileri ile mağazanızı sektör ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirebilirsiniz.

Yapay zekâ destekli Roketfy araçları ile ürün görsellerini, başlıklarını ve açıklamalarını hızlıca güncelleyebilir, Trendyol metriklerine ve sözleşmesine uygun ürün yüklemesi yapabilir, BuyBox listesinin üst sıralarında kalarak satış rakamlarını arttırabilirsiniz. Ayrıca rakiplerinize ait ürünleri, fiyatları ve stok durumunu anlık olarak takip ederek komple bir satış stratejisi oluşturabilirsiniz.

Roketfy ürünlerini ücretsiz olarak denemek için hemen tıklayın!